Bila duduk di perantauan ini, bukan mudah nak dapat rasa makanan tradisional daripada Malaysia seperti kuih muih dan masakan lauk yang unik.

Kalau dah teringin tu, terpaksalah masak sendiri macam apa yang dilalui oleh usahawan kosmetik penuh kontroversi, Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman.

Artikel berkaitan: [VIDEO] “Aku mati dekat Australia, kebumi sebagai perempuan” – Nur Sajat

Artikel berkaitan: “Ternganga aku dengar” – Komen Isu Konsert Blackpink, Netizen Puji Sajat Bijak Hal Ekonomi

Netizen di TikTok ajar Sajat masak seri muka 

Menerusi perkongsian di TikTok, Nur Sajat baru-baru ini ada mengadakan sesi live memasak kuih seri muka.

Ketika live berlangsung, Sajat dilihat memasak kuih tersebut dengan berpandukan tunjuk ajar netizen di sesi live itu. Live itu juga katanya telah ditonton seramai 32,000 orang tau!

@farahqabella

Kuih serimuka by Sajat hasil tunjuk ajar viewers.. #sajat23#sajatvideo#sajatlive#sajatlive#sajatedit#foryoupage#fyp#sajatfunny

♬ original sound – 🅵🅰🆁🅰🅷 🆀🅰🅱🅴🅻🅻🅰✨ – 🅵🅰🆁🅰🅷 🆀🅰🅱🅴🅻🅻🅰✨

Dalam satu video lain, kelihatan Sajat menunjukkan kuih seri muka yang telah dimasak hasil tunjuk ajar netizen.

Sebaik dia merasa seri muka itu, Sajat dilihat sebak dan menangis sambil mengucapkan terima kasih kepada netizen yang telah mengajarnya cara-cara memasak kuih itu.

Terima kasih you all ajar Sajat. Thank you so much! Sumpah sedap!

“Ini kan macam satu effort tau. Kita kan duduk jauh,” katanya sambil mengesat air mata.

Kata Sajat lagi, dia tak menyangka ini kali pertama dia membuat kuih tersebut dan ia menjadi serta rasanya sangat sedap.

@_ajieha_

sampai menangis sajat bila dpt makan,benda yg dy teringin sgt & bila buat sndiri menjadi pulak#sajat #serimukapandan #fypシ゚viral #food

♬ original sound – J!eH∆ S∆N 🍣 – J!eH∆ S∆N 🍣

“Dengan aku sekali menangis” 

Netizen yang melihat video tersebut ikut sama sebak dengan situasi yang dialami Sajat dan ada yang mengagak bahawa usahawan ini sebenarnya rindu dengan Malaysia serta masakan ibunya.

Menangis Sajat

Kita doakan yang baik-baik saja buat Sajat. Min pun sedih tengok dia nangis macam tu. 

Sumber: TikTok

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *