Seorang wanita yang bekerja sebagai tukang sapu di Thailand baru-baru ini telah menjadi perhatian ramai kerana dia gemar bersolek walaupun perlu bekerja di tengah panas di tepi jalan.

8 2

Menurut laman web Next Shark, tukang sapu yang dikenali sebagai Pattaramon Thocharoen itu kini telah menjadi TikToker popular setelah berjaya meraih lebih 300,000 pengikut di TikTok.

Ini selepas dia berkongsikan video dirinya di tempat kerja namun apa yang menarik perhatian ialah dia telah mendandan dirinya dengan mekap dan kuku palsu yang cantik walaupun bekerja di bawah panas matahari.

@241262bp

เห็นฉันไหม😆 โดดละเด่นมาก#พนักงานกวาด #ความสุขของอรุณ #เขตจอมทอง

♬ เสียงต้นฉบับ – อรุณเบิกฟ้า นกกาโบยบิน – อรุณเบิกฟ้า นกกาโบยบิน

Penampilannya itu telah menyebabkan ada yang menggelar wanita yang berusia 27 tahun itu sebagai tukang sapu paling cantik di Bangkok.

Namun, difahamkan, ada juga warganet yang mengecam tindakannya memakai mekap walaupun bekerja sebagai tukang sapu, namun wanita ini berpendapat bahawa rasanya tidak salah jika dia ingin kelihatan cantik ketika bekerja kerana ia adalah untuk kepuasan dirinya.

7 3

Wanita itu juga berasa bangga bekerja sebagai tukang sapu kerana ayahnya juga pernah bekerja sebagai pemandu lori sampah dan ibunya juga pernah menjadi tukang sapu untuk membesarkannya.

Dalam masa yang sama, Pattaramon juga mengatakan kewangannya kini lebih stabil kerana dia mendapat pendapatan tambahan dari kerjaya sampingannya sebagai TikToker.

Apa salahnya kalau mekap pun kan, asalkan tak mengganggu time dia kerja, takde masalah pun rasanya. 

Sumber: Next Shark 

Baca: “Negara lain kutip sampah, tapi Malaysia” – Netizen Bengang Tengok Penonton Bola Lempar Cawan Dalam Stadium

Ft Penonton Baling Gelas

Sumber: TikTok
Sumber: TikTok

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *