catwheel bergerak sendiri

Seram, Wanita Rakam Kucingnya Bersikap Aneh Sebelum “Catwheel” Tiba-Tiba Bergerak Sendiri

Ramai orang di atas dunia ini membela kucing untuk menjadi peneman dikala sunyi ketika di rumah bersendirian.

Sifatnya yang manja dan penyayang telah menyebabkan haiwan itu menjadi pilihan utama ramai orang.

Walaupun kucing tidak boleh berkomunikasi, tetapi mereka boleh berbunyi atau mengiau apabila ingin menyatakan sesuatu.

Sebagai contoh, kucing akan mengiau apabila mereka lapar atau nampak sesuatu yang jarang dilihat oleh mereka.

Kucing yang bersifat protektif akan sedaya upaya memberi amaran kepada pemiliknya dengan cara mengeluarkan bunyi mengiau sebagai amaran.

Seperti yang berlaku terhadap seekor kucing milik seorang wanita ini yang mengiau sebelum kejadian seram berjaya dirakamkan.

Kejadian seram itu telah dikongsikan oleh pengguna TikTok @meelchaaa menerusi rakaman kamera CCTV di rumahnya.

Menerusi rakaman itu, pada awalnya kucing miliknya yang berwarna putih dan oren itu dilihat mengiau beberapa kali ke arah ‘catwheel’ di satu ruangan di rumahnya itu.

Kredit TikTok

Secara tiba-tiba, ‘catwheel’ itu kemudiannya telah bergerak sedikit ke arah pusingan jam.

Kucing-kucing miliknya yang berada berdekatan kawasan kejadian seram itu turut perasan dengan pergerakan itu dan cuba mendekatinya.

Kredit TikTok

Mereka dilihat cuba untuk melihat dan menyiasat apa yang sebenarnya telah menyebabkan pergerakan itu boleh berlaku.

Menerusi beberapa muat naik video yang berbeza, wanita itu menerangkan bahawa kucing yang bernama Todd itu disedari bersikap aneh untuk beberapa hari.

@meelchaaa

Incase kalau ade yang kata saya yang gerakkan. Real gila do, depan mata dalam bilik sendiri mana nk lari ni? aduhh ya Allah. Patut la tod asyik duduk je menghadap catwheel tu, pastu mcm ckp sesorng. Tiber… lahh, bergerak wehhh. Pdhl benda tu elok je diam. Maksudnya apa yang tony react haritu, mmng dia nampak lahh ade benda dlm bilik ni. Tony tk tipu #fyp #foryou #foryoupage #seram #mistik #horror #viral #viralvideo #cat

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Kucing sering gelisah dan takut-takut

Tod dikatakan telah menjadi gelisah dan tidak senang duduk melihat keadaan persekitaran di dalam rumahnya itu.

Selain itu, menurut wanita tersebut, beliau telah mendapatkan rawatan dan perkara itu juga sudah selesai.

Kini kucing-kucingnya sudah kembali pulih seperti sedia kala dan sudah tidak takut-takut ketika berada di dalam rumah tersebut.

@meelchaaa

Replying to @lija semestinya saya akan buat something demi Anak Anak saya, saya yg terpaling risau dengan keadaan anak saya. Malam tu mmng tengah busy halau benda tu and pagar rumah. So pagi ni saya update semula lepas dari kes semalam #kucing #cat #mistik #ganguanjin #fyp #foryou #foryoupage

♬ original sound – Meelchaa’s cat – Meelchaa’s cat

Perkongsian wanita itu telah menjadi tular dan mendapat komen reaksi pelbagai berkenaan kejadian aneh yang berlaku di rumahnya itu.

BACA: Apa Status Solat Orang Yang Dinaiki Kucing Ketika Solat? Ini Jawapan Dr Zulkifli

Antara komen yang ditinggalkan adalah:

“Kucing kalau bunyi bising menghadap satu tempat mesti ada bende dia nampak. Saya selalu kena,” tulis seorang netizen yang menceritakan pengalamannya berdepan kejadian seperti itu.

“Ni sama kucing saya. Setiap malam waktu yang sama. 3 pagi akan bunyi mcm ni. menghadap toilet,” tulis seorang lagi netizen.

“Kucing tu tengah protect akak sebenarnya,” tulis seorang netizen yang memberitahu bahawa kucing tersebut tengah melindungi pemiliknya.

@meelchaaa

Incase kalau ade yang kata saya yang gerakkan. Real gila do, depan mata dalam bilik sendiri mana nk lari ni? 😂 aduhh ya Allah. Patut la tod asyik duduk je menghadap catwheel tu, pastu mcm ckp sesorng. Tiber… lahh, bergerak wehhh. Pdhl benda tu elok je diam. Maksudnya apa yang tony react haritu, mmng dia nampak lahh ade benda dlm bilik ni. Tony tk tipu 🥺 #fyp #foryou #foryoupage #seram #mistik #horror #viral #viralvideo #cat

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Sumber: TikTok/@meelchaaa

The post Seram, Wanita Rakam Kucingnya Bersikap Aneh Sebelum “Catwheel” Tiba-Tiba Bergerak Sendiri appeared first on Siakap Keli.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *