Mencuri itu bukan sahaja menyusahkan orang lain malah ia juga merupakan salah satu kesalahan dan boleh dianggap sebagai jenayah.

Terbaru, tular di X(Twitter) memaparkan sebuah video rakaman kamera lita tertutup (CCTV) yang memaparkan seorang individu bertindak mencuri bunngkusan (parcel) yang diletakkan di tembok pagar sebuah rumah.

Artikel berkaitan: [VIDEO] Remaja Curi Parcel Dalam Pagar Rumah Orang, Siap Guna Batang Besi

Artikel berkaitan: “Rolex paling banyak” –  Kes Kecurian & Kehilangan Jam Tangan Mewah Dianggar Bernilai RM 6 Billion

Kejadian yang dipercayai berlaku di Klang, Selangor itu terjadi kira-kira jam 5.30 petang, berdasarkan rakaman CCTV berkenaan.

Video tersebut dikongsikan oleh seorang pengguna X @jllmisai yang difahamkan diperolehinya daripada salah seorang pengikutnya. 

“Senang betul hidup. Kerja malas, tapi pusing taman rembat parcel orang. Hati-hatilah penduduk Klang terutama Teluk Gadong Besar tu, penyamun ni masih belum ditangkap,” tulisnya.

Selain itu, daripada hasil carian nombor plat kenderaan berkenaan, difahamkan kereta tersebut berada di atas nama seorang yang berpangkat Dato’, menurut pengguna X itu berkemungkinan besar kereta itu dibeli dari orang lain tetapi nama masih belum ditukar.

Hati-hati geng! Merana oo kalau parcel hilang!

Sumber: X

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *