Setelah beberapa episod kontroversi yang melanda, penyanyi era 80-an tempatan ND Lala akhirnya bercerai secara sah dengan isterinya, Fauziah Sarman.

Sebelum ini, pelantun lagu Kata Tak Sekata mengucapkan lafaz cerai melalui voice note (rakaman suara) di WhatsApp pada 2 Ogos lalu dan Fauziah memberitahu lafaz itu telah disahkan oleh hakim mahkamah syariah.

Menurut laporan Harian Metro, Fauziah yang berjubah hitam hadir pada prosiding pengesahan lafaz cerainya dengan ND Lala di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur pagi tadi.

Artikel berkaitan: Isteri Baru ND Lala Didakwa Pernah Kikis Duit Suami Orang Sampai Bercerai?

Artikel berkaitan: ND Lala Sah Bercerai Dengan Isteri Melalui WhatsApp, Perkahwinan 34 Tahun Akhirnya Terlerai

Cats 8

Difahamkan, lafaz cerai itu diperdengarkan di hadapan Hakim Ahmad Muttaqi Ismail pada jam 10.30 pagi tadi.

Fauziah berkata dia kini berharap agar Allah memberikannya kekuatan dan ingin memulakan hidup baru bersama anak, menantu, cucu dan sahabat yang sentiasa ada bersama di sisinya.

“Mengenai apa perancangan selepas ini, saya belum membuat sebarang keputusan lagi. Namun, segala yang berhak menjadi hak saya sepanjang perkahwinan kami, insya-Allah akan saya tuntut mengikut undang-undang.

Diharapkan semua dapat mendoakan saya dan terima kasih atas sokongan yang diberikan kepada saya selama ini. Hanya Allah saja dapat membalasnya” katanya.

Sebagai info, pasangan itu sudah pun mendirikan rumah tangga selama 34 tahun dan dikurniakan 4 cahaya mata, salah seorangnya adalah penyanyi terkenal, Shila Amzah.

Harap semuanya baik-baik sahaja…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *