Setelah beberapa bulan menyepi, pendakwah bebas Ebit Lew tampil membuat laporan polis selepas mendakwa dirinya difitnah secara melampau.

Kenyataan itu dibuat dipercayai berkaitan satu podcast khas penyanyi rap, Caprice yang menampilkan seorang wanita bertatu daripada negara jiran yang pernah dibantu pendakwah berkenaan beberapa bulan lalu.

Terbaharu, Caprice memuat naik satu hantaran di Instagram meminta supaya Ebit segera menghantar surat saman kepadanya susulan pendedahan yang dilakukan dalam sesi podcastnya.

Artikel berkaitan: Baru Tiba Dari Jeddah, Ebit Lew Terus Buat Laporan Polis Kes Fitnah Melampau Ke Atas Dirinya

Artikel berkaitan: Ramai Dakwa Sengaja Reka Cerita, Caprice Dedah Perbualan Mondy Dengan Bodyguard Pendakwah Terkenal?

Menurut Caprice, permintaan itu bagi membolehkan pihak Mondy menghantar semula saman kepada pendakwah berkenaan beserta bukti.

“Salam Ebit Lew, kalau boleh cepat sikit hantar saman tu. Supaya pihak Mondy boleh saman balik sekali dgn bukti,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ariz Ramli (@capricedaddycap)

Dalam hantaran itu juga, Caprice memaklumkan bahagian dua dan tiga pendedahan wanita itu akan disiarkan Jumaat ini.

Menerusi video yang dikongsi, Mondy mendedahkan bahawa dia tidak pernah bertemu dengan isteri Ebit seperti yang dikatakan.

Sebelum ini, Caprice memuat naik beberapa sedutan podcast bersama Mondy Tattoo yang mendakwa menjadi mangsa gangguan seksual ketika berada di Malaysia tahun ini.

Difahamkan, pihak mereka telah pun membuat laporan polis sebelum membuat pendedahan eksklusif itu.

Sumber: Instagram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *