Satu perkongsian kini tular di media sosial berkenaan tindakan seorang guru sekolah yang digelar sebagai ustazah melempang anak murid sekolah rendah hingga mengundang kemarahan netizen.

Kesan tampar itu telah menyebabkan pipi mangsa bengkak dan difahamkan ia sebab perkara yang remeh.

Artikel Berkaitan : Budak Tadika Berusia 5 Tahun di Ampang Dipukul Cikgu Kerana Salah Tulis Angka ‘3’

Artikel Berkaitan : [VIDEO] Ibu Mengamuk Lepas Anak Mengadu Cikgu’ Hempuk’ Muka Dengan Buku 

Menurut perkongsian di platform X, individu yang dipercayai sepupu kepada mangsa menjelaskan bahawa mangsa dilempang dengan begitu kuat hanya kerana tidak menjumpai surat yang ada di dalam begnya.

Difahamkan, mangsa dilempang di depan orang ramai termasuklah di hadapan guru-guru lain.

“Ustazah tu mintak surat, cousin i cari dalam bag tak jumpa then just because cousin I tak jumpa she lempang my cousin????? KENAPA DIA TAK TOLONG CARI ATLEAST??? KENAPA KENA LEMPANG DEPAN ORANG RAMAI??”

Mangsa yang baru sahaja berumur 7 tahun pergi ke klinik bersama ibunya dan doktor mengesahkan bahawa pipinya dilempang dan ia telah menyebabkan bengkak.

Screenshot 2023 09 20 124810

Malah, keluarga mangsa ada menghubungi pihak sekolah dan mereka yang menyaksikan kejadian tersebut tak bertanyakan langsung akan keadaan mangsa.

Screenshot 2023 09 20 125527

“Ustazah tu badan sah la lagi besar daripada budak umur 7 tahun. Benda la kau fikir masa kau lempang ek badan besar tangan pun mesti lah besar kan.”

Difahamkan, kejadian ini berlaku di sebuah sekolah kebangsaan di Klang dan sepupu kepada mangsa ada mendedahkan nama ustazah tersebut.

Jelas wanita ini lagi, surat yang dicari itu akhirnya dijumpai selepas mangsa dilempang oleh pelaku. Kes ini telah menjadi kes polis dan dikatakan suspek telah dihubungi oleh pihak polis.

Screenshot 2023 09 20 125834

Dikhabarkan lagi, selepas kes ini tular, guru besar di sekolah tersebut baru hubungi keluarganya untuk selesaikan masalah ini. Agak mengecewakan buat wanita ini apabila mendengar alasan pihak sekolah sibuk dengan kursus menjadi sebab mereka lambat memberi respon.

Harap lah isu ini dapat diselesaikan dengan segera.

Sumber : X

Sumber: X
Sumber: X
Sumber: X

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *